zaterdag 25 oktober 2014

Bali en Vanessa!!!

21-10-2014
Nou daar van we dan weer. Vanuit Flores richting Bali. Een gemakkelijke vlucht van zo'n ander half uur. Met een beetje overgewicht en een paar roepies minder. Maar goed. Het toestel is op tijd en we landen op ook de geplande tijd op Bali.
Taxi staat klaar en op naar het Novotel Nusa Dua.
Onderweg Nusa Dua's omgeving binnen rijdend zijn er controle posten waar we gecontroléerd worden op bommen e.d. Zelfs bij binnenkomst in het hotel. Nee, de bom aanslagen van een aantal jaar geleden zijn ze hier nog niet vergeten. Geeft niet, extra controle is nooit weg.

Mooi hotel en een super kamer. Mooi groot bed en een nog grotere badkamer. Fantastisch!!!

En dan maar wachten, kleine lunch en op naar de receptie om te wachten op het toestel uit Australië. Ja hoor, daar is ze dan eindelijk. Na al die jaren zien we Vanessa weer eens. Geen steek veranderd. Alleen ouder geworden maar verder dezelfde muts als toen.

Nou dat gaan 5 leuke dagen worden hoor.

Deze middag zitten we alleen maar aan het zwembad  en babbelen wat af. Over thuis, de vakantie van haar vader en moeder naar Nederland. En ga maar door. Einde van de middag een wandeling aan het strand en we blijven eten in het strandpaviljoen van het hotel.


Het ontbijt de volgende ochtend was geweldig. Allerlei soorten brood, ei, yoghurt ( eindelijk) met vers fruit, en natuurlijk Indonesische, Thaise en Chinese gerechten als ontbijt. Niet dat ons dat trekt, maar andere gasten wel. Allerlei nationaliteiten zijn hier vertegenwoordigt. Ook véél Europeanen maar ook Aziaten. Een Cimbala koffiemachine waar je iedere keer je cappuccino kan tappen. Super.....

Deze dag gaan we shoppen. Vlakbij zit een redelijk nieuw winkelcomplex.
Achteraf zijn het veel souvenir winkels en een groot aantal kledingzaken ( ook Europese ) en restaurants.We vermaken ons wel. Struinen winkels af  en lopen later weer naar ons hotel. Onderweg wordt er natuurlijk 60 keer gevraagd of een taxi nodig hebben, helaas voor hun wij lopen dat stukkie wel. We hadden ook de gratis shuttle bus van het hotel kunnen gebruiken, maar daar moesten we een uurtje op wachten. Net gemist.

We kijken op de terug weg ook nog even bij de over buurman. Erg luxe hotel met vier restaurants en besluiten die avond terug te gaan om hier het Japanse restaurant aan te doen.
All you can eat.  De ene wil tepenjaki en de ander sushi. We mixen wel. Erg lekker gegeten met super service.

Weer een dag voorbij. Het gaat hard.

23-10-2014
Vandaag gaan we fietsen. Worden om acht uur opgehaald, rijden richting Ubud in het midden van Bali. Onderweg stoppen we eerst even langs een koffie en thee "farm". Krijgen acht verschillende koffies en vier verschillende thee te proeven. Uitleg over het maken van koffie en ook de uitleg over de "luwak koffie". De koffie waarbij de boon gegeten wordt door de "Civet kat". De boon uitpoept, waarna deze gepeld wordt en daarna heerlijke speciale en dure koffie van gemaakt wordt. Al eens gedronken ? Ja, en niet heel veel verschil geproefd en zeker niet die prijs waard.
Verderop krijgen we een ontbijt aangeboden en genieten van het uitzicht op een vulkaan die nog niet zo lang geleden tot uitbarsting is geweest. Een jaar of drie! Kleine uitbarsting , maar toch. Alles is nog zwart beneden.
Na het ontbijt gaan we op de fiets naar beneden. Hard! Passeren wat tempels, gaan bij een familie binnen in hun compount kijken. Krijgen uitleg over de bouwwijzen en hoe het familiair in elkaar zit. Jongens gaan bij hun ouders op het terrein wonen in een eigen "huisje". De meiden trouwen en gaan bij hun schoonouders op het terrein wonen. Is er geen ruimte meer om te bouwen, bouw je toch gewoon de lucht in. Hup nog een etage erop. De jongens blijven thuis!

De jongere generatie krijgt Engels op school. Veel oudere spreken alleen Indonesisch. Gelukkig hebben we onze gids die het een en ander uit kan leggen. Verder gaat de tocht naar beneden, een paar keer bergopwaarts. En weer naar beneden. Aan het einde wacht ons een lekkere lunch. We mogen niet klagen.
Onderweg krijgen we nog een atelier te zien waar men houtsnijwerk maakt. En natuurlijk de vraag iets te kopen. Helaas, we hebben al twee Komodo varanen gesneden uit hout, dus niets nodig.

De fietstocht langs de rijstvelden en dorpen is een echte aanrader. Leuk om zo langs de mensen te rijden die je lachend aankijken en uitwuiven.

S'avonds diner in ons eigen hotel restaurant . Lekker makkelijk. Nog een cappuccino in het café verderop in het hotel en de dag is alweer voorbij. Het gaat allemaal veel te snel. Lekker slapen doen we wel, na die fietsdag.

24-10-2014
Laatste volle dag alweer. Vandaag gaat de Tour naar Kuta beach. Aan de andere kant van de luchthaven. Vanessa heeft hier al vaker in een hotel gezeten en vindt dat we deze kant van Bali ook moeten zien. Nou, wederom veel souvenir shops, luxe kleding winkels en restaurants. Groot shopping center. En marktjes met, ja hoor, nog meer van die souvenir rommel. Veel t'shirts met het plaatselijke biermerk erop gedrukt. Al die shirtjes die we ook in ons hotel zien en steeds om lachen. Het principe one- size-fits-all en thuis niet meer aan durven trekken.
Tja, lol hebben we wel.

Na een duik in het zwembad besluiten we te gaan eten in de bar van ons hotel. Simpele maar nette kaart, met van alles en nog wat. We bestellen alle drie wat en hopen maar dat het goed komt. Twee keer komt die gozer terug om het te verifiëren. Soep, salade en pasta, in die volgorde......
Nee hoor, wij krijgen alles in een keer opgediend. Geweldig. Snapte het dus nog niet.
Tja, wil je de uitstraling van een vijf sterren hotel? De kamers zijn het, de entree is het, de staf in de receptie is het. De faciliteiten zeggen het, maar de staf in de restaurants vertikken het. Althans, de meeste. Blijkbaar gaat het na de bommen van een aantal jaren geleden alweer een stuk beter hier en hoeft men niet hard te werken of efficiënt te zijn om de gasten het naar de zin te maken. Blijkbaar komt het allemaal wel weer vanzelf goed en hoef je daar niet veel voor te doen. Dat was op Flores wel anders. Daar vloog men ( zeker in Labuan Bajo) voor je, om het je naar het zin te maken. Maar goed. Morgen met uitchecken maar eens een balletje opgooien over de service in zijn algemeen en dan met name de staf in de restaurants en hun Engels.

Tja, en dan zitten de drie weken er al weer op. Morgen vliegen we terug via Kuala Lumpur en dan op naar Amsterdam. Moeten we helaas alweer afscheid nemen van Vanessa en maar afwachten wanneer we elkaar weer eens zien.
Super weken en ontzettend veel gezien, ontmoet en gedaan. Wat een land, wat een lieve mensen. Mooie natuur, ook al is het droogte seizoen nog aanwezig. Mooi duiken gemaakt rond Komodo. Gave Komodovaranen mogen zien en heel veel lieve weeskinderen horen zingen.
Drie onvergetelijke weken Indonesië. Totaal andere vakantie dan anders, maar zeker de moeite waard geweest en we zouden het zo weer doen.
Vanuit de 35 graden op naar Nederland. Nou dat wordt wat............mogen we nog even blijven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten